200henriko.seMån 16 Jul

Meritlista

Kvalifikationer

Programspråk:
C, C++, Pascal, Basic, PHP, Python, JavaScript, SQL (,Java, Perl, Assembler)

Tekniska standarder:
HTML, XHTML, CSS, HTTP, UDP, IP, IPX, POP3, CAN (,WML, SMTP, TCP, ICMP, ASCII, Latin1, Unicode)

Operativsystem:
Windows XP, Windows 7, “Linux-baserade system”, FreeBSD, Mac OS X, iOS, (DOS, Windows 3.x, Windows 95, Windows NT, Windows 2000, Windows Vista, Symbian, Amiga-OS, GEOS, QNX, Solaris, OpenBSD)

Talspråk:
Svenska, engelska (,tyska)

CAD:
Elektronik-CAD, PCB-CAD (,maskin-CAD)

Media:
Programsymboler, 2D-bilder, 3D-bilder, 3D-animering (,2D-animering, bildmanipulering, film, foto, musik, sång)

Allmänt:
Stor vana av systemdesign. Ett brinnande intresse för användarvänlighet. Väl insatt i öppen källkod. Dessutom är jag duktig på att formulera vassa brev när det behövs.

Utbildning

Tekniskt gymnasium, 3 år, Åmål.

Högre specialkurs i datakommunikation, 1 år, Vänersborg/Trollhättan.

Arbete

Mitt första arbete var på Swedish Control System AB. Där jobbade jag i 1 år. Dels utvecklade jag en skräddarsydd programkodseditor för ett slags styr- och reglersystem. Och dels sysslade jag endel med elektronik-CAD.

Därefter jobbade jag i 10 år på EuroTime AB, ett företag som gjorde system för personaladministration. Nu mera uppköpta av TietoEnator. När jag började på Eurotime, jobbade jag mest med att skriva generella funktionsbibliotek till vårat DOS-baserade system. Jag gjorde lite enkel fönsterhantering, diverse menyer, inmatningsfält och tryckknappar mm. Det mest avancerade var nog en slags rapportgenerator (med förhandsgranskning).

Sedan höll jag på i några år med att ta fram ett system, för att kunna ansluta elektroniska stämpelklockor till en stämpelklocksserver, via vanliga datornätverk.

Det sista jag gjorde på EuroTime innan jag slutade var att ta fram en webbapplikation, ett system för att man i en vanlig webbläsare ska kunna registrera tider, kolla saldon, se sitt schema, lägga in frånvaro, bestämma hur övertider ska hanteras osv.

Av eget intresse provade jag också att göra en WAP-applikation.

Efter EuroTime började jag på SCS, där jag i några år primärt jobbade med att ta fram en PC-baserad operatörspanel till ett relativt generellt styr- och reglersystem.

En annan sak som jag ägnat en del tid åt är ett program för att hantera tändkurvor i mindre motorer.

Det har även varit en del jobb i ett projekt att ta fram avancerade ställdon.

Jag har även gjort en så enkel produktwebbplats som möjligt, för hästutfordringsautomater.

Utöver mina riktiga anställningar har jag även gjort några små extraknäck som kan vara värda att nämnas. Kulman är ett litet program jag gjort för att testa ut en vr-väst. StarLens Base Curve Calculator är ett litet WindowsCE-program för att hjälpa till vid tillverkning av specialkontaktlinser. Sedan har jag gjort Keycrawler. Ett program som rullar förbi SMS-meddelanden för TV-produktioner med hjälp av en helt vanlig PC.

Hobbyprojekt

Min icke kommersiella startplats, Startplatsen . (Som tyvärr är rätt eftersatt.)

Har börjat snickra lite smått på en tjänst för att göra livet enklare och säkrare för vanliga datoranvändare. Kan inte avslöja så mycket i dagsläget. Men ett par säkerhetsrelaterade textdokument finns redan att läsa på 10010.se .

Har även engagerat mig en del i OpenStreetMap. Ett globalt (och även ganska lokalt) projekt som syftar till att ta fram fria kartor.

Och så har jag gjort ett eget filsynkroniseringsverktyg.

Övrigt

Militärtjänstgöring:
10 månader, Kristinehamn, B-plats.

Skolpraktik:
Hemelektronikbutik, godisfabrik, lokaltidning.

Fritid:
Medverkat i diverse skolshower. Gjort endel egna filmer, och egen musik, även om det var längesedan sist nu. Har också ägnat mig åt diverse motionsidrottande som innebandy, kampsport, cykling mm. Det senaste har jag ägnat en hel del tid åt heminredning. Är just nu inne i en period där jag sanerar gamla lådor och hårddiskar, scannar gamla foton och sånt, för att få lite ordning.