200henriko.seLör 16 Feb

Keycrawler

Funktion

Ett extremt prisvärt alternativ för TV-bolag som vill kunna visa meddelanden i direktsändning. Meddelandena kan vara SMS-meddelanden, e-post, telefonnummer, eller annan information. Programmet stödjer både text som rullar i sidled, och text som åker uppåt som i en chat.

Systemet körs på två vanliga PC-datorer. En dedikerad maskin som agerar grafikserver, och en som används som operatörskonsoll.

Servern lägger inte själv in texten i TV-bilden, som vissa andra system gör. Istället levererar den en videosignal med enbart texten, som då kan kopieras in på önskat sätt i videomixern.

Operatörskonsollen är mycket genomtänkt. Den ger möjlighet för operatören att bestämma vilka meddelanden som ska ut i sändning. Dels för att kunna få bort rent nonsens. Men även för att kunna visa passande meddelanden i rätt tid så att de knyter an det som just nu är aktuellt i programmet, tex i ett debattprogram.

Programmet har även automatik som gör att det kan köras helt automatiskt, tex nattetid då inga andra program sänds. För detta finns en fulaordlista, som sollar bort det värsta i alla fall.


Så här ser operatörskonsollen ut.


Så här kan signalen ut från grafikservern se ut.

Och för den som är nyfiken finns här också ett par videoklipp som visar hur det till slut kunde se ut i rutan.
EssEmEss
Fråga Olle

Mina insatser

All systemering och programmering.