200henriko.seLör 16 Feb

WEB2000

Funktion

WEB2000 är ett webbinterface till Eurotimes personaladministrativa program TID2000. Det möjliggör att man kan komma åt många av funktionerna i TID2000 från i stort sett vilken dator som helst, vilket var långt ifrån självklart på 1900-talet.

I WEB2000 kan man registrera när man börjar och slutar sitt arbete. Man kan kolla sina saldon. I kalendervyn kan man kolla sitt arbetsschema, korrigera felaktiga eller glömda stämplingar, boka frånvaro, lägga in övertider mm. Man kan godkänna sina egna dagar. En chef kan dessutom attestera dagar för sin personal.

Till sist finns det en väldigt avancerad avvikelselista där man kan göra exakt samma sakar som i kalendern. Men tvärtemot kalendern som hanterar och visar alla dagar kan avvikelselistan ställas in så den bara hanterar och visar dagar som avviker på något sätt. Vilka avvikelser som listan ska hantera och visa kan ställas in på lite olika sätt. För att en chef snabbt och effektivt ska kunna gå igenom all sin personal kan avvikelselistan hantera och visa hela personalgrupper samtidigt.

Mina insatser

Jag har gjort i stort sett allt själv (fram tills version 1.2). Det är jag som gjort all systemering, både teknik och användargränssnitt. Det är jag som skrivit 99% av all kod. Och det är jag som ritat all grafik och valt alla färger.

Skärmdumpar


Så här ser den nästan meningslösa indexsidan ut.


Lite teknisk information som kan vara bra om det strular.


För att den stora massan inte ska behöva starta TID2000 bara för att byta lösenord har vi slängt in en sån sida också.


Om man inte har någon riktig stämpelklocka så kan man kontinuerligt registera sin arbetstid här.


Här kan man kontrollera sina saldon.


Beroende på vilket avtal den enskilde har får man lite olika uppsättningar saldon.


Här har vi den supergenomarbetade kalendern. Kan den bli tydligare?


Denna sida fick man fram genom att klicka på övertidsbokningen på kalendern ovan.


Och så här ser det ut när man lägger in en ny bokning.


Det finns många olika bokningstyper. Beroende på vilken man vill lägga in får man helt olika fält att fylla i.


Kalendern kan anpassas så att den visar ett par dagar, en vecka, några veckor, ett helt år, eller precis vad man vill.


Här är avvikelselistan. Just här visar den de dagar med någon bokning på i veckorna 52 till 1. Detta kan ju vara effektivt för den enskilde för att kontrollera alla konstiga dagar så allt ser rätt ut när denne godkänner sina dagar. De gröna bockarna betyder dock att dagarna redan har godkänts.


Här ser vi de möjligheter till att välja vilka dagar som ska hanteras och vilka dagar av dem som ska hanteras och visas. Poängen med att skilja på vad som hanteras och vad som ska visas är att en chef kanske vill attestera (hantera) en hel månad, men slippa se alla normala dagar där den enskilde jobbat helt normalt, inom sina flexramar.


Så här skulle det kunna se ut om någon löneadminstratör ville kolla igenom vilka dagar som systemet anser vara felaktiga, för ett helt kontor.


Eftersom det är en webbapplikation, och inte en sån där Internet Explorer-applikation, går det alldeles utmärkt att köra alla delar av applikationen i tex en Nokia 9110.


Eller varför inte i den helt textbaserade läsaren Lynx.


Även morgondagens (2001) viktigaste browser, Mozilla, kan användas.