200henriko.seOns 19 Jun

HOT - 2012

Henrik Olssons Tidning
Tidningen för dig som bryr dig.

120409 - Nytt på jobbfronten

Det har en tid pågått diskussioner om att min arbetsplats skulle köpas upp. Även om inget pekat på att det skulle ske några försämringar eller nedläggningar, så fick det mig ändå att fundera en del på läget.

Jag har ju fortfarande inte kommit på vad jag vill bli när jag blir stor. Kanske var det dags för en nystart? Skulle jag kanske vara kvar och se om det fanns möjligheter till någon positiv utveckling för mig? Skulle jag kanske lämna redan innan?

Mitt i detta dök en förfrågan upp om jag ville jobba som webbutvecklare på en reklambyrå. Kanske inget självklart karriärsdrag. Men det ger ju helt klart större möjligheter att kunna få användning av mina kreavtiva sidor.

Nu råkar reklambyrån ligga i Årjäng, av alla coola städer, vilket kanske inte är ett ställe jag planerat att flytta till.

Men efter nogsamt grubblande valde jag att hoppa på en halvtid i reklambranchen och ha en halvtid kvar i “industrin”.

I samma veva som jag skulle börja på nya jobbet blev det också klart att mitt gamla jobb blev uppköpt. Rent teoretiskt skulle detta innebära två halvtider. Men i praktiken har det under några månader känts som jag haft tre halvtidstjänster. En där jag gjort klart saker mot gamla jobbet. En där jag jobbat mot nya ägaren. Och så en på mitt helt nya jobb. Pew!

Men nu så, hoppas jag det planar ut lite, och att jag numera har bara två halvtider, även i praktiken. En på Reac. Och en på Aztek.

120304 - WordPress

Jag har i alla år haft egna verktyg för att hantera och skapa mina webbsidor. Orsaken till att jag ratat andra verktyg är helt enkelt att de inte skapat korrekt kod. Många av verktygen har blivit bättre, och rent utav blivit användbara nu för tiden.

Ett av de intressanta verktygen, som blivit ganska poppis, är WordPress. Jag har länge övervägt om jag skulle prova det. Och det fick bli nu.

henriko.se har senaste året legat på ett ganska billigt webbhotell som heter inleed, vars abonemang löpte ut nu. Det har i stort funkat bra. Men av diverse orsaker tror jag Binero passar mig bäst nu. Så då passade det bra att byta teknik samtidigt.

Jag har nu ägnat en dryg helg åt att lägga in de flesta av mina gamla sidor, bilder och “blogginlägg” i WordPress-systemet. Sedan har jag gjort ett sk tema som ger den gemytliga text-TV-känslan.

Det är säkert en massa småfel och missar här och var, som jag får putsa till efterhand. Och vissa saker har jag tvingats fuska till. Till viss del beror detta på att en del fiffiga saker som jag haft bakom kulisserna inte finns i WordPress. Men jag ska testa om jag kan paketera om dem så de passar in i WordPress så småningom.

Det som är smidigare i WordPress än i mina verktyg är hanteringen för att lägga in nya saker, som tex foton och “blogg-poster”. Och det är det absolut viktigaste nu. För det förefaller bli ett händelserikt år.

Äldre