200henriko.seFre 19 Jul

HOT - 2010

Henrik Olssons Tidning
Tidningen för dig som bryr dig.

100409 - Ny version av OneWay

Nu har jag tagit ytterligare ett ryck med det mapp-synkroniserings-verktyg jag hållit på med av och till i flera år nu. Jag gissar att det sammanlagt är nerlagt ungefär en månads arbete nu. Det kanske låter mycket för ett program som bara kopierar filer från en mapp till en annan. Men ska det bli riktigt enkelt att använda, och att inget får gå fel, ja då är det mycket att tänka på.

Det som framförallt tillkommit denna gång, bakom kulisserna, är att jag sett till så programmet har stöd för Unicode, på alla sätt. Unicode är det system som gäller för att kunna hantera alla världens skrivtecken, samtidigt.

Men jag har även meckat med en hel del andra detaljer. Version 0.5 BETA har ju varit ute rätt länge, och jag har samlat på mig en del synpunkter. Ska man sammanfatta vad jag gjort på ett bra sätt så tycker jag själv att OneWay har gått från “användbart” till “lysande” nu.

Som vanligt finns ju massor med extra finesser man skulle kunna lägga in. Men det får vänta. Först och främst vore det ju ett stort steg att komma till den sk 1.0-versionen, som i alla fall innehåller alla basfunktioner, och som inte innehåller några felaktigeter. Vi får väl se hur denna BETA-perioden (testperioden) går. Hittas inget allvarligt får det bli en 1.0 nu snart.

OneWay

Äldre